Τα πιο συνηθισμένα σφάλματα που κάνουν οι οδηγοί στις εξετάσεις οδήγησης

Share This Post

Ας το παραδεχτούμε – κανείς δεν μπαίνει σε τεστ οδήγησης θέλοντας να αποτύχει.

Όμως, μερικές φορές εμφανίζεται άγχος ή παίρνεις ανόητες αποφάσεις που καταλήγουν να σου κοστίζουν την πιθανότητα να πάρεις αυτή τη μικρή κάρτα άδεια οδήγησης.

Εκεί μπορούμε να βοηθήσουμε – διδάσκοντάς σας τους πιο συνηθισμένους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι αποτυγχάνουν στο τεστ οδήγησης. Ελπίζουμε ότι αυτό μπορεί να σας δείξει τι πρέπει να αποφύγετε, ποιες δεξιότητες πρέπει να δουλέψετε πριν τη μεγάλη μέρα και πώς μπορείτε να προχωρήσετε στο μέλλον.

Θα σας φαίνεται μεγάλη υπόθεση εκείνη τη στιγμή. Αλλά, δεν είναι πραγματικά τόσο τρομακτικό όσο νομίζετε.

Συνήθως, θα φτάσετε με τον εκπαιδευτή οδήγησης, και θα περιμένετε μέχρι να έρθει η σειρά σας στο τιμόνι.

Κατά τη διάρκεια του τεστ, ο εξεταστής θα θελήσει να δοκιμάσει τις ικανότητές σας, ζητώντας σας να κάνετε κάποιους ελιγμούς. Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να καλύπτονται στα μαθήματά σας, οπότε μην ανησυχείτε πολύ – απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες τους και θυμηθείτε τι σας έχουν διδάξει.

Θα σας πουν πού να οδηγείτε ως επί το πλείστον, αλλά πιθανότατα θα σας ζητηθεί να οδηγήσετε ανεξάρτητα επίσης σε ορισμένα τμήματα. Μόλις τελειώσετε και επιστρέψετε στο κέντρο δοκιμών, ο εξεταστής θα σας πει τα αποτελέσματα, αν περάσατε ή αποτύχατε – θα σας δώσει επίσης κάποια σχόλια για να σας ενημερώσει πόσα σφάλματα έχετε λάβει στη δοκιμή σας.

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν με τα πιο συνηθισμένα σφάλματα.

Μη πραγματοποίηση αποτελεσματικών παρατηρήσεων σε διασταυρώσεις

Κοιτάζοντας πολύ αργά.

Αδυναμία να κρίνουμε την ταχύτητα ενός οχήματος που πλησιάζει.

Μη χρησιμοποίηση καθρεφτών σωστά κατά την αλλαγή κατεύθυνσης

Είναι κάτι που ακούγεται πολύ απλό, αλλά είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που οι οδηγοί μαθητές αποτυγχάνουν στις εξετάσεις τους.

Μη χρήση καθρεπτών κατά την έξοδο από κυκλικό κόμβο.

Προσπάθεια αλλαγής λωρίδας σε κυκλικό κόμβο όταν ένα όχημα βρίσκεται ακριβώς δίπλα.

Ανεπαρκής έλεγχος του τιμονιού

Σύμφωνα με το Foundationδρυμα RAC, τα λάθη και οι αντιδράσεις αντιπροσωπεύουν έως και το 62% των θανάτων σε αναφερόμενα τροχαία ατυχήματα, που περιλαμβάνουν κακή στροφή ή ελιγμούς.

Λοιπόν, τι πρέπει να προσέξετε, για να βεβαιωθείτε ότι δεν ακολουθείτε τα ίδια λάθη – που αναφέρονται στην ενότητα Έλεγχος – Διεύθυνση στα κριτήρια για τη σήμανση:

Η σωστή τοποθέτηση όταν στρίβετε δεξιά στις διασταυρώσεις
Από το 2010 – 11, αυτός ήταν ένας από τους 4 κορυφαίους λόγους για τους οποίους οι άνθρωποι απέτυχαν στο τεστ, από το 2010/11 [1].

Τοποθέτηση στην αριστερή λωρίδα όταν στρίβετε δεξιά σε κυκλικό κόμβο

Τέλος – μετακινούμαστε με ασφάλεια, αλλά τι σημαίνει αυτό; Με απλά λόγια, θα χρειαστεί να κάνετε τις σωστές παρατηρήσεις, όταν ξεκινήσετε, αφού είστε στατικοί.

Είτε είναι από την πλευρά ενός δρόμου, είτε σε κλίση, είτε όταν σταθμεύετε πίσω από ένα όχημα, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι θυμάστε τι διδαχθήκατε στα μαθήματα οδήγησης και να εφαρμόσετε αυτές τις γνώσεις.

Είτε πρόκειται να κάνετε το τεστ οδήγησης, είτε έχετε κάνει ήδη ένα – διαβάστε αυτά τα κοινά λάθη και χρησιμοποιήστε τα για να αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται κατά τη διάρκεια των εξετάσεων οδήγησης.

Υπάρχουν πολλά περισσότερα στην οδήγηση από το να κοιτάζετε στους σωστούς καθρέφτες ή σε ένα ομαλό στυλ οδήγησης, αλλά η εμφάνιση αυτών των δεξιοτήτων θα βοηθήσει να δείξετε στον εξεταστή σας ότι δεν είστε μόνο ασφαλής οδηγός, αλλά και ικανός.

Διαβάστε Περισσότερα...

Uncategorized

Δάσκαλος Οδήγησης

Λόγω της αυξημένης ζήτησης αναζητούμε εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών για τις ακαδημίες μας οδήγησης στην Γλυφάδα και στην Νέα Ερυθραία αντίστοιχα.

Uncategorized

12 συμβουλές για νέους οδηγούς

Υπάρχουν κόλπα για νέους οδηγούς που θα διευκολύνουν την οδήγηση και θα τους κάνουν να νιώσουν άνετα στο τιμόνι, αποφεύγοντας επικίνδυνες καταστάσεις.   Κόλπα για νέους οδηγούς:

Uncategorized

Οι 5 κανόνες για να βγάλεις δίπλωμα

Διπλωματούχος οδηγός… Το δίπλωμα οδήγησης δεν είναι απλή υπόθεση. Τι πρέπει να ξέρεις για να το «πάρεις»; Πως θα βγάλεις δίπλωμα. Τα χαρτιά που χρειάζονται

Uncategorized

Πώς βγάζω δίπλωμα;

Διαδικασία, έντυπα και προϋποθέσεις για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης Η πολυπόθητη στιγμή φτάνει που θα βγάλουμε το πρώτο πιστοποιητικό της ενηλικίωσής μας. Το δίπλωμα είναι