Δέκα συμβουλές για ασφαλή οδήγηση

Share This Post

Έχουμε καταλήξει σε δέκα συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε ασφαλείς στο δρόμο.

Γνωρίστε το νόμο
Όλοι οι χρήστες του δρόμου πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν πλήρη επίγνωση των κανόνων του δρόμου πριν βρεθούν στο τιμόνι.

Αισθητή ταχύτητα
Η διατήρηση μιας λογικής ταχύτητας είναι μία από τις πιο σημαντικές πτυχές της ασφαλούς οδήγησης. Η ταχύτητα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες σε θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, γι ‘αυτό είναι ζωτικής σημασίας να οδηγείτε με ταχύτητα που είναι κατάλληλη για το δρόμο και τις συνθήκες. Το όριο ταχύτητας είναι ένα μέγιστο και όχι ένας στόχος, οπότε αφιερώστε χρόνο για να εξετάσετε την ταχύτητα με την οποία πρέπει να ταξιδεύετε. Για παράδειγμα, οι αγροτικοί δρόμοι μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι και συχνά είναι απαραίτητο να οδηγείτε κάτω από το όριο ταχύτητας για να έχετε περισσότερο χρόνο για να διαβάσετε τον δρόμο μπροστά.

Ομαλή οδήγηση
Η ομαλή οδήγηση, που σημαίνει χωρίς ξαφνική επιτάχυνση ή έντονο φρενάρισμα, είναι ένας καλός τρόπος για να παραμείνετε ασφαλείς στους δρόμους. Προσπαθήστε να δώσετε μεγάλη προσοχή στο περιβάλλον σας και βεβαιωθείτε ότι κοιτάζετε προσεκτικά πριν κάνετε οποιουσδήποτε ελιγμούς. Η ομαλή οδήγηση μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να κάνετε την οδήγησή σας πιο φιλική προς το περιβάλλον και ενδεχομένως να εξοικονομήσετε χρήματα σε καύσιμα.

Αποφύγετε τους περισπασμούς
Η Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων (RoSPA) λέει ότι ένας οδηγός αποσπάται όταν προσέχουν μια δεύτερη δραστηριότητα κατά την οδήγηση. Αυτό θα μπορούσε να είναι οτιδήποτε, από τη χρήση ενός κινητού τηλεφώνου έως τον έλεγχο μιας καθιστικής πλοήγησης ή την απόσπαση της προσοχής από άλλους επιβάτες στο αυτοκίνητο. Όσο περισσότερο εμπλέκεται ένα άτομο με μια απόσπαση της προσοχής τόσο λιγότερο συγκεντρωμένος είναι στο δρόμο μπροστά.

Ωρα της ημέρας
Σύμφωνα με τα αρχεία μας, υπάρχουν ορισμένες ώρες της ημέρας που είναι πιο πιθανό να συμβούν ατυχήματα, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ 10μμ και 4πμ και κατά τη διάρκεια της βραδινής αιχμής (5-6μμ). Η αποφυγή οδήγησης αυτές τις ώρες της ημέρας μπορεί να σας βοηθήσει να παραμείνετε ασφαλείς και να μειώσετε τον κίνδυνο εμπλοκής σε ατύχημα.

Οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο
Σύμφωνα με τον επικεφαλής ανάπτυξης οδηγών της Σχολής Οδηγών AA, Mark Peacock, οι αυτοκινητόδρομοι είναι στατιστικά ασφαλέστεροι για οδήγηση από άλλους δρόμους. Όταν πρόκειται για οδήγηση σε αυτοκινητόδρομο, βεβαιωθείτε ότι το ταξίδι σας είναι προσεκτικά σχεδιασμένο, ώστε να γνωρίζετε πού πρέπει να μπείτε και να φύγετε από τον αυτοκινητόδρομο και να μπορέσετε να μπείτε στη σωστή λωρίδα εγκαίρως. Εάν δεν έχετε μεγάλη εμπειρία όσον αφορά την οδήγηση σε αυτοκινητόδρομους, ρίξτε μια ματιά στον οδηγό μας για την πρώτη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο.

Κάνοντας διαλείμματα
Πριν βρεθείτε πίσω από το τιμόνι, βεβαιωθείτε ότι είστε σε καλή κατάσταση για οδήγηση. Έρευνες δείχνουν ότι η κούραση του οδηγού μετά από λίγες ώρες νυχτερινής οδήγησης έχει το ίδιο αποτέλεσμα με την υπέρβαση του ορίου οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Η RoSPA συμβουλεύει ότι η υπνηλία μπορεί να μειώσει τους χρόνους αντίδρασης και να επηρεάσει την ποιότητα λήψης αποφάσεων, η οποία είναι κρίσιμη για την ασφαλή οδήγηση. Προγραμματίστε καλά το ταξίδι σας έτσι ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να κάνετε τακτικά διαλείμματα, ιδιαίτερα σε ταξίδια άνω των 2,5 ωρών.

Σκεφτείτε εποχιακά
Καθώς αλλάζουν οι εποχές, αλλάζουν και οι συνθήκες οδήγησης, γι ‘αυτό είναι σημαντικό να είστε προετοιμασμένοι για όλες τις περιπτώσεις όταν πρόκειται να παραμείνετε ασφαλείς στους δρόμους. Κατά τους χειμερινούς μήνες, οι αντίξοες καιρικές συνθήκες σημαίνουν ότι πρέπει να πάρετε μαζί σας ορισμένα είδη στο αυτοκίνητο και ότι το αυτοκίνητό σας είναι προετοιμασμένο πριν ξεκινήσετε.

Κατάλληλα υποδήματα
Η ασφαλής οδήγηση καταλήγει σε πολλές μικρές λεπτομέρειες, οι οποίες περιλαμβάνουν το κατάλληλο ντύσιμο. Τα παπούτσια που φοράτε μπορούν να επηρεάσουν τον έλεγχο των πεντάλ, οπότε προσπαθήστε να αποφύγετε παπούτσια που δεν ταιριάζουν σωστά, είναι άβολα ή είναι υπερμεγέθη. Δεν συνιστάται επίσης η οδήγηση με τακούνια ή η οδήγηση ξυπόλητη, οπότε θα ήταν καλή ιδέα να έχετε ένα εφεδρικό ζευγάρι άνετα παπούτσια στο αυτοκίνητό σας για κάθε ενδεχόμενο. Μάθετε ποια υποδήματα είναι τα καλύτερα για οδήγηση.

 

Διαβάστε Περισσότερα...

Uncategorized

Δάσκαλος Οδήγησης

Λόγω της αυξημένης ζήτησης αναζητούμε εκπαιδευτή υποψηφίων οδηγών για τις ακαδημίες μας οδήγησης στην Γλυφάδα και στην Νέα Ερυθραία αντίστοιχα.

Uncategorized

12 συμβουλές για νέους οδηγούς

Υπάρχουν κόλπα για νέους οδηγούς που θα διευκολύνουν την οδήγηση και θα τους κάνουν να νιώσουν άνετα στο τιμόνι, αποφεύγοντας επικίνδυνες καταστάσεις.   Κόλπα για νέους οδηγούς:

Uncategorized

Οι 5 κανόνες για να βγάλεις δίπλωμα

Διπλωματούχος οδηγός… Το δίπλωμα οδήγησης δεν είναι απλή υπόθεση. Τι πρέπει να ξέρεις για να το «πάρεις»; Πως θα βγάλεις δίπλωμα. Τα χαρτιά που χρειάζονται

Uncategorized

Πώς βγάζω δίπλωμα;

Διαδικασία, έντυπα και προϋποθέσεις για να βγάλεις δίπλωμα οδήγησης Η πολυπόθητη στιγμή φτάνει που θα βγάλουμε το πρώτο πιστοποιητικό της ενηλικίωσής μας. Το δίπλωμα είναι